Nooit meer met je ziel onder je arm

Nooit meer met je ziel onder je arm

11 augustus 2024

Een ziel lijkt een abstract begrip. We weten allemaal dat we een ziel hebben of liever gezegd een ziel zijn. Maar waar zit die dan? Wat heb je er aan? En hoe herken je je ziel? Maak contact met je ziel en je hoeft nooit meer met je ziel onder je arm te lopen.

Het is tijd om te lummelen

Merk je de laatste tijd dat je niet zo productief bent? Liever wil lummelen dan actief een plan maken en daar voor gaan? Dan ben je helemaal in tune met de kosmos. Het is Mercurius retrograde vanaf begin augustus tot eind augustus. Kort gezegd is het dan tijd om je naar binnen te keren en te reflecteren op jezelf. Hoe gaat het met jou? Deze zelfreflectie mag best wat meer in het centrum van je aandacht staan nu. Vooral met de hete dagen die nu komen kun je heerlijk op een koele plek……niks doen. Je ogen sluiten en je binnenwereld voelen. Die binnenwereld heeft jou iets te vertellen. Uit het niets komen gevoelens tevoorschijn, inzichten of creatieve ideeën. Voel je wat je echt dwars zit of waar je echt plezier in hebt.

Je ziel en jij

Weet je wie daar het liefste woont? Je ziel! Je ziel kent jou als geen ander. Het weet waar je vandaan komt, waar je nu bent en waar je naar toe gaat. In al je ervaringen was je ziel altijd bij je. Ook als jij je daar niet van bewust was. In je ziel zitten je verlangens, je plan voor dit leven. Wij zijn geprogrammeerd om na te denken over wat we willen en fronsen verwoed onze wenkbrauwen om hier uit te komen. Maar een ziel verlangt, leeft, beweegt. Een ziel is. En als je er bewust contact mee maakt kun je het laten bewegen naar datgene wat jou gelukkig maakt.
Als je graag iets wil en je denkt Dat kan toch niet, of Dat is voor mij niet weg gelegd, dan parkeer je je ziel een stukje verderop. Je ziel gaat een beetje inslapen. En als je denkt aan de woorden zielsgelukkig, met hart en ziel voelen of iets doen, dan zou een leven met je ziel als beste vriend of vriendin toch erg aanlokkelijk zijn? Die ingeslapen zielenstukken kun je wakker maken en terugroepen.

Mijn ziel en ik

De laatste maanden ben ik steeds meer in contact gekomen met mijn ziel. Ik had plannen met mijn leven waar ik moeite voor deed om die uit te voeren. En ik kreeg teleurstelling na teleurstelling. Toen ben ik mijn ziel uit gaan nodigen. ‘Hallo kom eens even bij me. Ik weet dat ik je een beetje heb verwaarloosd. Ik probeer met veel moeite mijn leven in gelukkige banen te leiden maar zoals ik het bedenk werkt het niet. Ik denk dat jij het beter weet. Wil je nog meer in mij komen wonen? Voor altijd? Wil je meer ruimte innemen dan je tot nu toe gedaan hebt? Wil je mij leiden? Wil je mij laten voelen wie jij bent? Ik zal heel stil zijn in mijn hart en naar je luisteren.’ In die stilte kwam ze. En ze liet zich zien. En ze liet zich voelen. Mijn hart opende zich meer dan ooit tevoren. Ik voelde me zacht worden en er ontstond een ongekend gevoel van vertrouwen.

Zo herken je je ziel

’s Morgens kijk ik in de spiegel in mijn ogen en glimlach naar mezelf. Dat vind ik grappig en dan verschijnen er lichtjes in mijn ogen. Ik ga er van giechelen. Die lichtjes zijn de uitdrukking van mijn ziel. Ik zeg dan: ‘Hallo, goeiemorgen jij mag er zijn. Wat ben je mooi! Ik hou van jou! Ik hou echt van jou! Vandaag gaan we het samen doen!’ Ik neem dat spiegelbeeld van mezelf in me op en neem dat mee naar de rest van de dag. Ik voel me steeds lichter in mezelf, krijg meer energie en voel me gelukkig. Mensen reageren daar op. En mijn leven zit veel meer in een stroom. Er ontstaan mogelijkheden die ik eerder niet had kunnen bedenken. Ontmoet ik de juiste mensen op de juiste plek. Zomaar. En dan heb ik het leven lief!

Krachtig leven vanuit je intuïtie

Ben je een gevoelig mens en raak je overprikkeld door alle indrukken uit je omgeving? Zou je wat steviger in je schoenen willen staan en je gevoeligheid behouden? Kijk dan eens naar het aanbod van de digitale cursus Krachtig leven vanuit je intuïtie. Omdat mijn praktijk 40 jaar bestaat is deze nu in de aanbieding voor 40,-

YouTube

Het laatste jaar heb ik een nieuwe passie gevonden in het maken van video’s. Praten over mijn werk als reader en healer, schrijven en werken met ouders en kinderen was al een passie. Wat is er dan leuker om daar filmpjes over te maken en iedereen mee te laten genieten. Neem eens kijkje op mijn kanaal en als je geen filmpje wil missen kun je je abonneren.

Omarm je ziel en haal het geluk in je leven!
Ik wens je nog een heerlijke nazomer.

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!